Krypta

Tuomiokirkon kryptassa pääsee kesäisin nauttimaan vaihtuvista taidenäyttelyistä, joihin on vapaa pääsy. Krypta sijaitsee kirkon alapuolella osoitteessa Kirkkokatu 18. Sisäänkäynti on sekä Kirkkokadulta että hissillä Tuomiokirkon kirkkosalista. Lisäksi Kryptassa toimii kesä-elokuussa 2022 ruokaravintola, joka palvelee asiakkaita päivittäin klo 12-20.

Saaʹmi jieʹllempälggsest 2 – Kolttasaamelaisten elämänpolulla 2 -näyttely

Saaʹmi jieʹllempälggsest 2 – saaʹmi da Pââʹzzteei Treeffan jieʹlli äʹrbb, Kolttasaamelaisten elämänpolulla 2 – kolttasaamelaiset ja Pyhittäjä Trifonin elävä perintö -näyttely Helsingin tuomiokirkon kryptassa 24.5.-11.6.

Kolttasaamelaisen kulttuurin näyttely on kolmiosainen näyttelykokonaisuus, joka tuo esille alkuperäiskansa kolttasaamelaisten elämää valokuvien ja taiteen keinoin. Näyttely vie mukanaan vuoden 1982 pyhiinvaellukselle Sevettijärvelle ja Neideniin, antaa läpileikkauksen luonnonantimia taitavasti hyödyntävästä kolttasaamelaisesta perinnekäsityöstä ja elämänmenosta sekä nostaa esille tämän päivän kolttasaamelaista nykytaidetta.

Avoinna toukokuussa ma–la 11-17 ja su 12–17, kesäkuussa ma–su 12-20.

Helsingin tuomiokirkko
Unioninkatu 29, 00170 Helsinki